1
Livram in toata tara!

Pagini PRO PLUS

BLOG CONTACT
WISHLIST
 • 29 martie 2017

  Tapet uni - Tapet cu model

  Scris de: PRO PLUS


  Dorim sa ne facem utili celor care doresc sa isi amenajeze spatiul in care locuiesc intr-un alt fel decat unul anost, fad, tern. Asadar, dam ca exemplu cateva amenajari in care se observa usor aspectul echilibrat, coerent si unitar al acestora, toate elementele care compun amenajarile integrandu-se intr-un concept bine definit.

  In mod particular am ales sa exemplificam cu niste amenajari in care s-a folosit tapet uni, tapet cu o anumita textura, orizontala in cazurile acestea, fara un model anume ( fara un pattern ).

   

  Din experienta stim ca cei mai multi din cei care doresc sa utilizeze tapet in amenajari vin cu cateva prejudecati gresite: tapetul incarca, tapetul are neaparat model, tapetul se pune pe un perete iar restul se lasa var. Cam gresit. Tapetul innobilează si personalizeaza o incapere in primul rand prin textura acestuia, textura care este diferita de cea a varului, neexistand o buna compatibilitate intre ele. Da, se foloseste tapet in intreaga camera, creandu-se acel efect de invesmantare, de imbracare a peretilor, un tapet uni cu o textura frumoasa, dispus pe toti peretii fiind o solutie foarte buna, sau un tapet cu un anumit model pe un perete iar pe ceilalti corespondentul acelui tapet, dar uni. Solutia cu pata de culoare pe un perete cu un tapet cu model este de cele mai multe ori gresita, neglijandu-se faptul ca texturile tapetului si varului sunt cam incompatibile de cele mai multe ori. Exista si exceptii, bineinteles, dar despre asta vom vorbi intr-un alt articol.

   

   

  Daca am avea cateva sfaturi catre cei care isi vor amenaja locuinta, ar fi urmatoarele:

  E preferabil sa apelati la un designer de interior. Alegeti unul bun, consultati portofoliul acestuia mai intai apoi vedeti daca aveti acea chimie cu el, daca acesta intelege ce va doriti. Un designer sau arhitect bun va poate aduce plusvaloare case voastre. In fapt, banii dati lui sunt cea mai buna investitie, voi locuind intr-un spatiu care va face viata mult mai frumoasa, iar in cazul unei vanzari, suma obtinuta fiind in mod cert mai mare. Odata ce s-au creionat liniile generale, lasati-i libertatea de a crea, fara a-l intoxica cu cerinte exagerate de genul de a vedea simulari peste simulari. Lasati si spatiul necesar pentru a fi surprinsi placut.    

                         

  Fiti deschisi catre solutii originale, croite dupa personalitatea si felul vostru de a fi, nu neaparat catre ce este la moda. Casa voastra trebuie sa fie o reflectare a propriilor identitati si nevoi si nicidecum experimente nereusite ale cuiva sau un showroom fad al nimanui.

   

  Mare nu inseamna obligatoriu si frumos, mult nu inseamna neaparat si placut.

   

  "Decorating is not about making stage sets, its not about making pretty pictures for the magazines; its really about creating a quality of life, a beauty that nourishes the soul."

  Albert Hadley